Wii: Super Paper Mario

Super Paper Mario - WiiAfgelopen week een geweldig spel binnen gekregen, Super Paper Mario voor de Wii 🙂

Ik heb op het shopping channel de ouderwetse Super Mario al eens gedownload om gewoon wat tijd mee te doden… blijft een geniaal spel… Maar Super Paper Mario combineert het oude met het nieuwe.

Een beetje RPG, een beetje puzzel en wat oude platform elementen komen erin terug. De Pixl’s die je nodig hebt voor hun speciale krachten zijn echt handig omdat je veel meer vrijheid krijgt. De extra items die je overal tegenkomt zijn ook wel handig, voorheen was het erg vervelend als je “klein” was en een eindbaas tegemoet liep… wanneer nu je HP bijna op is kan je gewoon wat items gebruiken om dat weer terug op peil te brengen.

En dat vind ik het mooiste van het spel, je bent niet na 2 beestjes dood… (voorheen: 1 beestje en je was je special power kwijt, 2e beestje en je was dood) Mario heeft bij mij inmiddels 30 HP dus je kan je veroorloven om een keertje mis te springen… Daar staat dan ook tegenover dat de vijand ook meer HP kan hebben… sommige moet je dus wel 4 keer op springen voor ze zijn verslagen.

Al met al een prima game!

PS: ik kijk ook uit naar Mario Kart. De Wii mist wat mij betreft nog wat goede spellen om multiplayer te spelen

One Response to “Wii: Super Paper Mario”

  1. Jessie says:

    Nou, geef mij maar mario Party die vind ik leuker!!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.