Cybook in aantocht!

Cybook Gen3Ik hoop deze week nog en als ik de leverancier mag geloven misschien zelfs nog voor het weekend. Ik ben een aantal weken geleden begonnen om me te verdiepen in de verschillende e-readers.

De e-readers zijn een soort oversized PDA’s met een e-ink/e-paper display. Je hebt ze in verschillende soorten en maten en dus ook in verschillende prijsklasses. De iLiad is een compleet apparaat met 10 inch scherm, touch-screen en wifi. De Cybook is een klein exemplaar met een 6 inch scherm en verder geen fratsen.

Het grote voordeel van e-paper is dat het geen backlight nodig heeft en het leest echt net als papier. Het nadeel van dit goedje is dat het erg prijzig is. De iLiad kost zo’n 650 euro en de Cybook rond de 350 euro.

Ik moet aardig wat lezen voor mijn MCSE examens (en natuurlijk nog meer lezen gewoon voor de fun) en daarvoor lijkt me dit apparaat ideaal. Het is dusdanig klein dat je het overal mee naartoe kan nemen en je kan er genoeg boeken in kwijt om de nodige maanden zonder pc te kunnen 😉

Uiteraard loopt het ding op een accu en dus zal je ergens stroom vandaan moeten halen om het ding bij te tanken. Echter gaat hij erg zuinig om met zijn energie (het display verbruikt alleen energie bij het omslaan van een pagina) en kan je volgens de specificaties makkelijk een week vooruit zonder op te laden.

Voorlopig kan ik alleen maar afwachten op mail of de post… Wanneer hij binnen is volgt er uiteraard een volgend bericht 😀

6 Responses to “Cybook in aantocht!”

 1. Wiebe says:

  Ben benieuwd naar je ervaringen! Kan je die boeken voor die examens al digitaal krijgen? Anyway, goed om te zien wat je indruk is van de Cybook.

 2. Herman says:

  Ik ben wel heel erg benieuwd naar dat ding, Ik heb zelf ook wel overwogen om zo iets te kopen, maar momenteel vind ik het het geld nog niet waard (ik zelf zou wel een iets groter scherm willen dan 6″)

 3. Eric says:

  Ik kreeg gister laat een TNT Track & Trace mailtje dus ik verwacht hem vandaag of morgen in de bus

  Wiebe: Wanneer je een MCSE lesboek koopt (tenminste de boeken die ik nu gekocht heb) zit er achter een CD-ROM in. Op deze CD-ROM staat vaak wat training-materiaal (proefexamens) en ook de PDF versie van het boek. Gezien de maat van het boek zijn deze PDF’s denk ik goed te lezen op de Cybook, maar daar kom ik als het goed is vandaag of morgen achter 🙂

 4. Wiebe says:

  Ok, een meegeleverde pdf versie, dat hoor je niet vaak. Wat zijn ongeveer de afmetingen van die pdf (paginagrootte)?

 5. Herman says:

  Als dat ding vandaag nog niet binnen is heeft mijn bestelling uit Canada (2x NDS) die van jou uit Nederland ingehaald 😛

 6. Eric says:

  Tja dat heb ik weer… Ik heb gister een mail verstuurd naar de leverancier omdat mijn track&trace nog steeds niets opleverd: “Er zijn geen zendingen gevonden voor deze combinatie.”

  Hij gaat er vandaag achteraan maar ik verwacht niet dat ik voor het weekend mijn pakketje binnen heb eigenlijk 🙁

  Wiebe: Ik zal wel een sample online zetten van mijn PDF, de pagina is gewoon A4 maar het lettertype is afgestemd op A5 denk ik

  Update: http://frotmail.nl/sample.pdf

  Het is inmiddels duidelijk waar mijn pakketje is :S mijn postcode hadden ze niet goed in het systeem staan (50xx ipv 56xx :S ) dus morgen komt het pakketje als het goed is binnen… EINDELIJK 🙂

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.