Sony Vaio USB mod

Extra USB poort gemaaktWat doe je als je laptop een USB poort tekort komt… Juist je soldeert er gewoon 1 bij!

Ik ben al een tijdje in het bezit van een Sony Vaio SR21K, een mini notebookje met 10,4 inch TFT (1024×768). Het beestje is overleden in de handen van mijn werkgever en heb ik onder mijn soldeerbout weer gereanimeerd een hele tijd geleden.

Het is een ouder beestje (P3 650 mhz) welke totaal geen connectivity aan boord heeft (geen wlan, geen NIC, alleen een modem) en slechts 1 USB 1.1 poort heeft.

Wil je dus muizend op internet heb je al een USB hub nodig (muis en USB nic) en dat is erg vervelend bij zo’n compacte laptop.

Wel zat er in de laptop een memory-stick reader. Een kaartlezer voor de Sony memory-sticks tot 128 mb (nouja alle memory-sticks voor de “PRO” serie, in de praktijk dus tot 128 mb). Gezien ik alleen nog 512 mb sticks heb is deze reader al enige tijd werkeloos.

Het speelde al een tijdje door mijn hoofd dat dit ding intern waarschijnlijk op een USB poort zat aangesloten. En als er inderdaad intern nog een USB poort beschikbaar was had ik daar wel een beter doel voor!

Vandaag kon ik het dan toch echt niet meer aanzien. Ik ben met een multimeter en soldeerbout mijn laptop te lijf gegaan en zie hier het resultaat: Fotoalbum – Laptop USB Soldeerpret

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.