Nieuw toestel in de bouw!

Het heeft een poos geduurd voor ik ben begonnen, maar zondag ben ik begonnen met de bouw van de “Bi-Night” … En hier staat de Bi voor Bi-plane ofwel dubbeldekker.

Ik heb alle electra via internet besteld, een deel bij dealextreme.com en een deel bij rctechnics.eu. De laatste onderdelen moeten nog worden verzonden door rctechnics en er is nog 1 pakketje onderweg van dealextreme, maar ik ben toch begonnen aan het model zelf.

Dit modelvliegtuig is mijn 2e electro-kist en de bedoeling is dat deze langer als 3 minuten in de lucht kan blijven 😉 (mijn oude toestel heeft na 3 minuten de accu leeg!). De aandrijving wordt verzorgt door een brushless motor met een trekkracht van zo’n 300-500 gram.

Het model is gemaakt van depron, ik heb begrepen dat dit spul ook gebruikt wordt als isolatie onder partket-vloeren. Het is een licht maar hard schuim welke oa in platen van 6mm wordt verkocht.

Wanneer er vorderingen zijn zal ik ze hier nog wel vermelden 🙂

Bi-Night, ontwerp van Dennis Knoppers

Spanwijdte van het toestel wordt zo’n 70 centimeter, de lengte zal rond de 80 centimeter zijn en het totaalgewicht komt zo rond de 200-300 gram

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.