Nieuwe TV

Zoals in mijn vorige post ook al vermeld was heb ik een nieuwe TV aangeschaft. Het is uiteindelijk de LG 26LC41 geworden. Ik twijfelde heel erg tussen een 22″ en een 26″ (de 22″ had een vele hogere resolutie) maar 22″ was toch te klein 😛

Hij heeft een resolutie van 1366×768 en dat is prima voor het kijken van dvd/HD films op 720p/spelen van spelletjes. Afgelopen dagen aardig wat “Assassin’s Creed” gespeeld en dat is een heel verschil tegenover mijn 17″ schermpje.

Nieuwe kabels zijn onderweg want met VGA heb je toch aardig wat ruis… een DVI -> HDMI kabel en een Component kabel voor mijn Wii staan in bestelling bij dealextreme 🙂

Tags: , ,

4 Responses to “Nieuwe TV”

 1. Herman says:

  Met een goede TV er bij zal je zien dat je steeds meer gaat console gamen en steeds minder je PC gaat gebruiken :). Dat was bij mij ten minste het geval 🙂

 2. Eric says:

  tja ik heb hem continu als 2e monitor aangesloten dus ik ben juist meer gaan pc-gamen 😉 maar wie weet komt daar verandering in als wii-fit nog ooit geleverd wordt…

 3. Pierre says:

  Hallo Eric, ik denk er over om een 26lc41 te gebruiken voor de wii. Maar ook voor gewoon tv en dvd kijken. Dat laatste is bijzaak dus de kwaliteit hoeft niet hoog te zijn, maar als het helemaal bagger is kijk ik liever even verder. Ik vind alleen nergens gebruikerservaringen met de 26lc41, op jouw vermelding na dan.

  Kan je misschien iets zeggen over de beeldkwaliteit (analoge tv, dvd via scart/component/hdmi, wii via component) ? En hoe is het geluid? Klopt het dat er geen hoofdtelefoonaansl. op zit maar wel een analoge audio line-out? Sorry voor al de vragen, maar als je kort je indruk kan geven helpt het enorm. Alvast bedankt!

 4. Eric says:

  Helaas is gister rond 16:00 de server waarop mijn weblog stond overleden dus zijn we even down geweest 😛

  Over de TV: Ik ben er heel erg tevreden over, ik gebruik hem vooral voor de Wii, de PS3 en als 2e monitor.

  Op de Wii is er duidelijk verbetering in kwaliteit als je een component kabel gebruikt en de Wii instelt op 480p (geen interlacing meer, wordt je beeld een stuk stabieler)
  De PS3 en de PC halen natuurlijk het maximale uit de TV, 720p is super scherp en daar was het me ook om te doen.
  TV kijken is, als je niet te dichtbij zit, goed te doen. Het 576i signaal (gewone analoge TV) is niet super maar daar kan de TV niets aan doen. Het is zeer goed te kijken en de kleuren zijn mooier als op onze ‘ouderwetse’ tv

  Dan nog een klein nadeeltje, als je, net als ik, de TV hoger zet dan ooghoogte merk je dat de vertikale kijkhoek niet super is, normaal zie je daar niets van maar mijn TV staat op mijn bureau en ik kijk vaak vanaf mijn slaapbank. Het beeld wordt dan wat donkerder (donkere tinten zijn moeilijker te onderscheiden) Om dit op te lossen kan je de brightness iets verhogen en dan is het niet storend.

  Audio uit heeft hij inderdaad niet via een 3,5 mm koptelefoon plug maar wel via 2x tulp, dus gewoon audio uit die je aan een versterker/pc kan hangen

  Ik heb hem momenteel aangesloten op:
  – PS3 via HDMI
  – PC via DVI -> HDMI kabel
  – laptop via VGA
  – Wii via component kabel
  – Digicam via Composite kabel

  en dan audio uit naar mijn versterker

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.