Borneo – Sabah

Deel 1 van onze vakantie begint in Sandakan. De meiden kunnen niet wachten tot we de Orang Oetangs gaan bezoeken in Sepilok.
In Sepilok worden weesapen klaargestoomd voor het leven in het wild. Je mag dus niet in de buurt komen van de Orang Oetangs. Wel kan je op een afstandje toekijken hoe de apen worden bijgevoerd in het traject om ze weer de jungle in te krijgen.

Na de aapjes (en wat wandeltochten) was onze tijd in Sandakan op en gingen we met de bus naar Kota Kinabalu, ofwel KK. De busrit was behoorlijk ruig waardoor vrijwel iedereen misselijk aankwam in KK. Net voor KK was ook door de extreme regenval de snelweg overstroomd waardoor we een omweg moesten nemen. Dit zorgde voor 2 uur extra reistijd (bovenop de 6 uur die eigenlijk stond voor die busreis). Helaas kwamen we ook nog aan bij de verkeerde bushalte waardoor we nog een aantal km’s moesten per localbus.

Gelukkig was onze tijd in KK wat positiever. We gingen op advies van wat reisgenoten naar Lavender Lodge. Een nette tent welke nog net binnen het budget past 🙂

Vanuit KK zijn we naar 2 eilanden gereist. Met een speedboaotje naar Manukan en Manutik. Beide horen bij een nationaal park en waren lekker voor een dagje lamballen en snorkelen.

Toen we de drukke stad een beetje zat waren hebben we nog een dagje een taxi gecharterd om zo naar de Hot Springs van Poring te gaan. Hier was een prachtige waterval en konden lekker bijkomen. Dit was tevens ons laatste dagje in KK want daarna staat Brunei op de planning.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.