Soldeerpret: ECS K7S5A Moederbord

ECS K7S5A - Dode elcoEen tijd geleden heb ik me al eens aan een grafische kaart gewaagd, hier was een condensator van stuk die ik toen succesvol heb vervangen… Vandaag probeerde ik het eens met een moederbord 😛

Het mobo werkte nog wel maar was zoals te verwachten niet erg stabiel. Ik heb nog een stapeltje oude mobo’s liggen die ook niet meer werken (uiteenlopende oorzaken) en ging daar eens condensatoren verzamelen.

Na een 10 minuten had ik genoeg condensatoren gevonden om de worst-case gevallen te vervangen, totaal moeten er denk ik 9 condensatoren worden vervangen waarvan 4 ook echt lek waren.

De laatste 4 zijn van een type waar ik zo geen alternatief voor kon vinden.

Foto’s van voor en na de operatie zijn hier te vinden. Owja en het moederbord werkt natuurlijk nog 😉 de Windows XP installatie is net afgerond dus nu ga ik wat overige testjes uitvoeren om de stabiliteit te controleren.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.