Eindelijk binnen!

Mijn Cybook op een papieren versie van het MCSE lesboekVorige week stond er al een bericht dat de Cybook Gen 3 in aantocht was… Helaas duurde het allemaal wat langer als ik had verwacht.

Er ging bij het verzenden wat mis waardoor de postcode verkeer in het systeem stond. Dat zorgt dus voor een week vertraging in de aflevering. Gelukkig is het ding nu binnen en heb ik er de afgelopen dagen al veel mee kunnen spelen.

Ik heb al een hoop reviews gelezen van het apparaat en daar kan ik niet heel veel meer aan toevoegen denk ik. Voor mensen die verwachten om A4-pdf documenten te kunnen lezen valt hij tegen. Voor de mensen die een apparaat zoeken waar ze hun e-books (prc, txt, html) op kunnen lezen is het een prima ding.

Kortom, het ligt er maar net aan wat je doel is en hoe realistisch je er naar kijkt. Het scherm oppervlak is ongeveer dat van een A6 papier. Ofwel 25% van een A4’tje… Logisch dus dat A4 PDF’s slecht leesbaar zijn.

Daarentegen zijn mijn MCSE boeken (ook A4 maar met redelijk lettertype) redelijk tot goed te lezen (zie foto). Ik ben dik tevreden met dit ding hoewel ik nog wel wat extratjes verwacht in toekomstige firmware (iets uitgebreidere opties met betrekking tot zoom en dergelijke)

2 Responses to “Eindelijk binnen!”

 1. Jonas says:

  Hey,

  Bedankt voor de info.
  Ik heb ondertussen al zitten zoeken naar the hobbit, lord of the rings, harry potter … voor de reader maar ik vidn enkel pdf’s … Hoe zit dat bij jou?

 2. Eric says:

  Ik heb die boeken allemaal als “analoge” variant en ook gelezen voor ik mijn Cybook heb gekocht.

  Wel heb ik met het gratis MobiPocket Creator al een aantal PDF’jes omgezet. Over het algemeen werkt dit prima en redelijk snel.

  Of uiteraard de gewone .txt opzoeken… dat werkt ook prima

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.