Liveship Traders

Liveship TradersDeze triologie, geschreven door Robin Hobb, aka Megan Lindholm speelt zich af in de “Realm of the Elderlings”. Er zijn door haar nog 2 triologiรƒยซn geschreven welke zich ook hier afspelen.

Het verhaal draait om de familie Vestrit welke in het plaatsje Bingtown wonen. De familie is een “Trader” familie en bezitten een Liveship. Liveschips staan bekend om hun goede eigenschappen en omdat ze na verloop van tijd “tot leven” komen.

Althea Vestrit denkt het schip te erven nadat haar vader overlijdt maar helaas lijkt dit anders te verlopen dan ze had verwacht. Het ene na het andere gaat mis en het lot van de wereld hangt af van de personen waar je het het minst van verwacht.

Ik kan dit verhaal zeer waarderen en, ja het wordt eentonig, kan het iedereen aanraden ๐Ÿ˜›

Nog even een stukje uit de Engelse samenvatting:


The Liveship Trader’s Trilogy takes place in Jamaillia, Bingtown and the Pirate Isles, on the coast far to the south of the Six Duchies. The war in the north has interrupted the trade that is the lifeblood of Bingtown, and the Liveship Traders have fallen on hard times despite their magic sentient ships. At one time, possession of a Liveship, constructed of magical wizard wood, guaranteed a Trader’s family prosperity. Only a Liveship can brave the dangers of the Rain Wild River and trade with the legendary Rain Wild Traders and their mysterious magical goods, plundered from the enigmatic Elderling ruins. Althea Vestrit expects her families to adhere to tradition, and pass the family Liveship on to her when it quickens at the death of her father. Instead, the Vivacia goes to her sister Keffria and her scheming Chalcedean husband Kyle. The proud Liveship becomes a transport vessel for the despised but highly profitable slave trade.

Althea, cast out on her own, resolves to make her own way in the world and somehow regain control of her family’s living ship. Her old shipmate Brashen Trell, the enigmatic woodcarver Amber and the Paragon, the notorious mad Liveship are the only allies she can rally to her cause. Pirates, a slave rebellion, migrating sea serpents and a newly hatched dragon are but a few of the obstacles she must face on her way to discovering that Liveships are not, perhaps, what they seem to be, and may have dreams of their own to follow.

Tags: , ,

2 Responses to “Liveship Traders”

  1. Steph says:

    Dit is een boek? Ziet er interessant uit, zal hem op mijn lijstje zetten. Ben zelf op dit moment bezig met dochter van het keizerrijk, ook erg vet. Review ik nog wel ๐Ÿ™‚

  2. Eric says:

    tja ik heb de E-books hiervan (PRC, dus leesbaar op Cybook, PDA’s en ik geloof ook GSM’s ๐Ÿ˜‰ ) maar eigenlijk is het een normaal boek… 3 om precies te zijn daarom ookwel triology genaamd ๐Ÿ™‚

    Ik ben nu in de 1e triologie begonnen (ze heeft 3 triologieen geschreven welke afspelen in the Realm of the Elderlings dacht ik… of moet zijn dat er ook al een 4e is), Farseers en die is ook weer erg nice…
    Ik ben er nog niet achter of in deze serie al een basis voor de Liveship serie wordt gelegd… Wordt vervolgt ๐Ÿ˜‰

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.