Farseer Triology

Ik heb deze trilogie al weer een tijdje uit maar wilde hem toch nog even vermelden. Ik ben bijna klaar met de laatste trilogie van de 3 (welke zich dus afspelen in The Realm of the Elderlings)

Deze trilogie is de eerste welke zich afspeelt in The Realm of the Elderlings. In deze boeken maken we kennis met de hoofdrolspeler, FitzChivalry. Het is een bastaard, voorgekomen uit een onechtelijke zwangerschap verwekt door de koning bij een vrouw uit het “Mountain Kingdom”.

In het begin van de serie wordt Fitz als 6-jarige jongen afgeleverd bij het slot waar zijn vader, de vorige koning, heeft geregeerd. Zijn vader heeft, toen bekend werd dat hij een buitenechtelijk kind had verwekt, afstand genomen van de troon.

De stalmeester Burrich wordt opgedragen om voor de jonge Fitz te zorgen en hij doet dit met veel liefde. Na verloop van tijd wordt Fitz meer betrokken bij het kasteel-leven en wordt hij als dienaar van de Koning aangesteld. Hij wordt in het geheim opgeleid als ‘Assassin’.

De ‘Farseer’ lijn van koningen heeft beschikking over een speciaal soort magie. ‘The Skill’ genaamd. Deze magie stelt ze in staat om met elkaar te communiceren, om andermans gedachten te beïnvloeden en later blijkt dat hier nog veel meer mogelijk is. Omdat Fitz een afstammeling is van de Farseer heeft hij ook ‘the Skill’.

Naast de waardige Skill is er ook een magie die iedereen verafschuwd. De ‘Wit’ stelt iemand, zo gaan de geruchten, in staat om te veranderen in een beest. Er gaan verhalen over de meest gruwelijke moorden welke gepleegd zouden zijn door mensen met de Wit. Fitz komt op onschuldige manier tot de ontdekking dat hij een speciale gave heeft met dieren maar dit klopt helemaal niet met de verhalen over de Wit die de ronde doen.

Al met al is hij een bijzonder figuur en dat ziet ook de Nar van de koning. Hij beweerd dat Fitz de wereld gaat veranderen en dat hij dit al lang geleden heeft voorspeld.

Ok en nu heb ik genoeg verklapt over het verhaal, nu ga je het maar gewoon lezen!

Ikzelf ga deze serie ook nog een keer opnieuw lezen… Het nadeel van e-books is dat je de bestandsnaam per ongeluk verkeerd kan veranderen… Ik ben dus per ongeluk na boek 1, boek 3 gaan lezen in de veronderstelling dat dit boek 2 was… Toen ik tenslotte voor mijn idee het laatste boek wilde gaan lezen viel ik ineens midden in een verhaal wat precies pastte na boek 1… FOUTJE! (ik heb dus boek 2 toen overgeslagen en ben verder gegaan met het vervolg op deze trilogie: The Tawny Man)

Tags: , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.