Tawny Man

Gister heb ik dan het laatste hoofdstuk gelezen. Het derde boek van de derde trilogie welke zich afspelen in “The Realm of the Elderlings”

Dit is tot op heden het laatste boek welke zich in deze wereld afspeelt maar volgens berichten van de schrijfster zullen er nog meer volgen.

De laatste trilogie speelt zich af, 15 jaar na de Farseer serie. Fitz heeft een hutje geclaimed waar hij afgezonderd is gaan wonen. Hij durft zijn oude leven niet op te pikken vanwege de haat tegen hem. Ook is zijn vrouw Molly, die denkt dat hij is overleden, hertrouwd met Burrich. Beide wanen hem dood. Hij stopt zijn tijd in het op papier vastleggen van zijn leven en kennis, en het onderhouden van zijn tuin. Hij is vrijwel zelfvoorzienend en krijgt daarnaast zo nu en dan wat geld van Chade of de koningin.

Starling komt zo nu en dan langs om nieuws te brengen over Buckkeep. Op een dag neemt ze een wees jongen mee, met het verzoek om hem op te voeden. Hij besluit de jongen als zijn zoon te adopteren om hem te behoeden van de fouten die hij zelf gemaakt heeft.

Na verloop van tijd komt zijn verleden hem toch weer inhalen. De nar wil dat hij terug komt naar Buckkeep om de prins op te leiden in de ‘Skill’. Uiteindelijk komt hij dus toch weer bij zijn oude bekenden terug.

De prins staan flink wat avonturen te wachten als hij van zijn toekomstige bruid te horen krijgt dat hij, om haar hart te veroveren, een draak moet doden…

Deze laatste trilogie is een mooie afsluiting. Ik ben al bijna in staat om de boeken allemaal opnieuw te gaan lezen 😀

PS: Het is gewoon onmogelijk om in het kort te beschrijven hoe prachtig deze boeken zijn, je zal me dus maar gewoon op mijn woord moeten geloven, of natuurlijk zelf gaan lezen!

Tags: , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.