PS3 + GTA4

Ik twijfelde al een tijdje of ik nu wel of geen Playstation 3 zou aanschaffen. Immers ik wilde GTA4 spelen en de PC versie is nog niet in zicht. Een blue-ray speler is ook wel leuk bij mijn nieuwe TV en mijn HTPC werd gaar en was dus ook wel aan vervanging toe…

Afgelopen weekend ben ik dus eens rond gaan kijken, eerst bij de Makro maar die had ze niet op voorraad. Toen ben ik uiteindelijk bij de Intertoys geslaagd. Een PS3 + GTA4 bundel voor 439 euro… Veel te veel geld eigenlijk en ik had het ook niet gedaan als ik niet afgelopen week mijn DIY Beamer en een TV kaart had verkocht.

De PS3 is een prachtig apparaat welke prima samenwerkt met mijn MythTV installatie. Ik kan opgenomen programma’s via netwerk opvragen, en ook muziek en films afspelen welke zijn opgeslagen op mijn server. MythTV heeft echter nog wat vreemde eigenschappen waardoor ik tijdelijk ook MediaTomb heb geinstalleerd. MythTV wil nog geen films streamen groter dan 4 GB (zo’n beetje alle HD content dus) en met audio kan je geen playlists maken, waardoor je ieder nummer steeds apart moet afspelen (als een nummer is afgelopen is het gewoon stil en moet je handmatig het volgende aanzetten)

En natuurlijk GTA4, een prachtig spel en de 1e uit de serie die ik ooit op een console heb gespeeld 😀

Het verhaal ga ik hier niet uit de doeken doen, maar wel wil ik nog even kwijt dat de beeldkwaliteit (ze adverteren immers met de PS3 over 1080p enzo) mij in 1e instantie wat tegen viel. Op veel plaatsen was aliassing duidelijk aanwezig.

Nu ik een tijdje aan het spelen ben vind ik het allemaal wel meevallen, de CPU/GPU power wordt meestal voornamelijk gebruikt om de belangrijke dingen haarscherp weer te geven en het gehele spel is gewoon veel mooier als de voorgangers… Als je een foto-realistisch spel verwacht kan het natuurlijk alleen maar tegenvallen, daar kom je wel overeen though 😉

Tags: , ,

2 Responses to “PS3 + GTA4”

  1. Steph says:

    Ik vind het een goede keuze. Mij viel de eerste keer starten van GTA IV ook wat tegen. De graphics waren niet zo highres als verwacht. Als je dan even zit te spelen zie je wel dat er extreem veel detail in de stad zit, en je scherm altijd gevult is met opvallende gedetailleerde zaken. Rijdt je voor je gevoel tegen een statische bruggepijler aan (hoofdstraat waar je start, waar een treinrails boven de weg loopt) zie je tot je stomme verbazing wel barsten in de tegeltjes die erop zitten etc. Bij GTA zit de grandeur wel degelijk in het detail. En vergeet niet dat een open world veel meer CPU vraagt dan een statische track in een racespel. Daar loopt het publiek niet rond om met de andere publieksleden te gaan praten.

    Daarnaast kan ik je aanraden Superstardust en Monsters te kopen via PSN. Bizar leuk! 😀

  2. Eric says:

    Monsters is een leuke ja, alleen jammer dat er bijstaat ‘Networking supported’ en dat je dan alleen de high-scores kan opvragen… Multiplayer ala Tower Defense was helemaal super geweest 😛

    Neemt niet weg dat het voor die 5 euro een leuk spel is 😉

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.