Espa̱a Рparte dos

Ok, het heeft langer geduurd dan ik van plan was… In Sevilla hadden we het te druk met vakantie vieren en daarnaast hadden we tijdens mijn vakantie wat problemen met 1 van de TGPhosting.nl servers.

Ik had het dus uitgesteld tot Cordoba, helaas hadden we hier geen goed wifi in het hotel (alleen matig bereik in de lobby) en dus heb ik ook hier niet meer echt de tijd gehad op internet om het te regelen…

Maargoed de vakantie is verder prima verlopen, we zijn in Sevilla naar Plaza de España geweest, een prachtig en gigantisch plein aan de rand van Sevilla (midden tussen een paar mooie parken). We hebben daarna nog wat wandelingen gemaakt door de stad en zijn naar de meeste bekende ‘trekpleisters’ geweest.

Op 7 september met de koffers in de bus, op naar het station…

We gingen rond 12:30 met de trein naar Cordoba en kwamen daar een 45 minuten later aan. Prima trein, lekker snel en luxe. In Cordoba aangekomen een bus gezocht die stopte in de buurt van ons hotel, toen zaten we dus in Hotel Boston.

Het hotel ligt zeer centraal (in tegenstelling tot San Gil in Sevilla) aan een mooi pleintje (Plaza de Tendillas) vlak bij alle grote ‘trekpleisters’. Onze 1e prioriteit in Cordoba was het zoeken van een kamer/appartement zodat we ook na de 13e nog onderdak zouden hebben. Maar daarna zijn we uitgebreid de stad gaan verkennen (wederom per benenwagen), we zijn de Mesquita, El Alzacar en nog een hoop oude gebouwen en monumenten gaan bezichtigen… Prachtig om te zien maar zo rond de middag gaat alles dicht en naderd het kwik de 40 graden… Daar was ik duidelijk niet voor gemaakt 😉

Het appartement was redelijk snel gevonden, we zijn 1 dag kwijt geweest met telefoontjes plegen, 1 dag met kamers bekijken, en tenslotte nog ongeveer een dag voor alles rond was (contract, betaling en ‘sleutel overdracht’)

Cordoba is helemaal volgehangen met blaadjes (op iedere lantaarnpaal, telefooncel, bushokje, enz) waarop mensen een kamer aanbieden. Helaas zijn ze niet echt onder de indruk als je maar een half jaar wilt blijven maar uiteindelijk hadden we toch keus uit 3 opties.

Inmiddels zit ik al een paar dagen thuis en Jessica woont al 1,5 week in Cordoba. Ik moet zeggen dat tot op heden de tijd gelukkig vrij snel gaat. Laten we hopen dat dit zo blijft 😉

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.