De eerste luchtfoto’s…

00005Een hele tijd geleden plaatste ik een bericht dat ik onder mijn modelvliegtuig een webcam had gemonteerd.

Het weer begon toen wat slechter te worden en dus kwam het toestel op de kast te liggen voor de winterstop. Immers, een vliegtuig van 400 gram kan niet veel wind hebben.

Afgelopen weekend was het prachtig zonnig en vrijwel windstil. Dus zaterdag alle accu’s en batterijen in de laders! (8x AA voor de zender en een LiPo voor het toestel) en zondag was alles klaar voor de eerste proefvlucht!

Het camera’tje maakt zoals al gezegt geen geweldige foto’s, maar bij gebrek aan een betere (bij gelijk gewicht) voldoet deze voorlopig prima. Er is plaats voor 26 foto’s van 640×480 en als ik klaar ben met vliegen mag ik het toestel pas uitzetten wanneer ik thuis de webcam aan de pc hang. Het apparaat houdt namelijk geen foto’s vast zonder een beetje prik.

Op de foto zie je links-boven van het midden 2 groepjes pixels. De meest witte ben ik 😛

Afgelopen weekend heeft het toestel 4 keer gevlogen, met als gevolg dat ik 2 keer heb moeten lijmen 😉 ik zal dus wat meer moeten oefenen 😀

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.