PD70X

Na het zwemmen met GPN kwam het onderwerp Las Vegas naar boven. We hebben dusdanig veel fototoestellen bij dat het ook handig is als we onze kaartjes ergens kunnen legen.

Apacer ShareSteno CD211

Nu was ik al een tijdje in het bezig van de Apacer ShareSteno CD211 maar hier ben ik ooit het kabeltje van kwijt geraakt en dat zelf geknutselde ding werkt niet helemaal optimaal. Daarbij was het ding maar USB1.1 en dat duurt LANG met een CF kaartje van 1 GB.

PD70XNaar wat zoeken op internet kwam ik in Eindhoven een winkel tegen die de PD70X zou verkopen, deze werkt op 4x AA ipv een accu (AA koop je op iedere hoek v/d straat, accu is net wat duurder) en heeft een ingebouwde kaartlezer… scheelt weer een losse card-reader en de bijbehorende bekabeling. En deze haalt ongeveer 16 MB/sec indien de kaart en ingebouwde HD snel genoeg zijn.

Nu moet ik alleen nog een goede HD erin zetten (ik heb er nu een 6 GB versie inzitten, das niet genoeg voor Las Vegas) maar daar zou herman nog een bijdrage voor leveren 🙂

Meer info volgt zodra ik het ding een beetje heb kunnen testen

3 Responses to “PD70X”

 1. Herman says:

  Ik heb nog een oude 20 Gb disk liggen 😛

 2. Steph says:

  Hehheh, nuttig ja! Maar heb je dan geen bedieningsinterface nodig? Is hij echt ingericht om met dat kleine lcd’tje een kaart leeg te trekken? Nuttig zeg! Damn, nice!

 3. Eric says:

  Aan de kant waar je de kaartjes in kan proppen zitten 2 knopjes, een aan/uit knop en een jog-dail achtig geval.

  Wanneer je er een kaartje insteekt en dan pas aanzet gaat hij na 7 sec automatisch kopieren, de extra opties kan je dan met die jog-dail kiezen.

  Zie ook http://foto.frotmail.nl/?path=Li9BbGxlcmxlaS8_&action=view&pic=21

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.