City of Ember

emberposterVorige week met mijn zusje weer eens een film gekeken. Het is nogal een hectische periode geweest waarin ik weinig tijd heb gehad voor film en ontspanning. Maar nu was het toch weer zover.

De film was mijn eerste kennismaking met het verhaal en ik was prettig verrast toen ik zag dat het boek achter de film nog 3 vervolgen heeft.

Het verhaal gaat over een ondergrondse stad, deze is gesticht om de mensheid een grote ramp te laten overleven. De inwoners van de stad worden voorgehouden dat de wereld om hen heen helemaal donker is. Ze weten niet dat ze onder de grond zitten.

200 jaar nadat de mensen in Ember zijn geplaatst zou een kistje met instructies moeten openen om alles uit te leggen en de weg naar buiten aan te geven. Echter is deze kist kwijt en vergeten…

Mooie special effects, hij past wel aardig in het fantasy genre. Als ze de gigantische beesten uit de film hadden gelaten zou het eigenlijk gewoon waar gebeurt kunnen zijn. De film is leuk om te kijken maar laat toch niet zo’n diepe indruk achter en de drang om hem opnieuw te kijken was niet heel sterk aanwezig 😉

cityemberToen ben ik het boek gaan lezen (Ik heb de eigenschap om van een serie eerst de 1e film te kijken en dan alle boeken te lezen 😉 ), opgepikt voor ~5 euro bij booksonboard.com als e-book.

Het boek en de film lopen aardig gelijk, het enige echt grote verschil is de beesten, in het boek zijn dit geen gigantische beesten maar het normale soort wat wij ook gewend zijn. Het fantasy aspect is hier dus stukken minder aanwezig, wat de leeservaring niet negatief beïnvloed.

Inmiddels heb ik de hele serie gelezen (4 boeken) en het is wel een aardige serie. Geen bijzondere topper maar zeker vermakelijk 🙂

One Response to “City of Ember”

  1. Jessica says:

    En wat zullen we nu met de premiere van Twilight New Moon doen? Overal is er lady’s night. Zullen we maar een paar dagen wachten dan??

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.