GPRS op mijn MDAIII

Ik heb em inmiddels al een jaar ofzow, de QTek 9090 aka HTC BlueAngel aka T-Mobile MDAIII… nouja en hij heeft nog een stuk of 10 namen…

Het is een PDA met GSM functie en draait op Windows Mobile 2003 SE (zie ook post over PublishICS). Tot voorkort gebruikte ik deze PDA alleen met WIFI om op internet te komen maar sinds gister heb ik ook GPRS ingesteld.

Telfort heeft bij een standaard abbo geen vriendelijke GPRS tarieven maar soms is het wel handig als je je e-mail kan ophalen terwijl er even geen wifi in de buurt is.

GPRSControlHelaas hebben ze bij het maken van die pda/software 1 ding over het hoofd gezien… ik wil tijdelijk ook GPRS helemaal kunnen uitschakelen! (als ik internet explorer opstart wil ik een melding krijgen voor hij zomaar gaat “inbellen” en kostbaar dataverkeer gaat verbruiken)

Helaas lijkt dit niet mogelijk…

Het werd dus weer tijd om in Visual Studio 2005 te duiken voor een zelf gemaakt programma. Met dit programma kan ik nu per GPRS provider instellen of deze “Enabled” moet zijn. Indien er geen provider actief is zal de PDA nooit automatisch een verbinding maken met het GPRS netwerk.

Voor eventuele andere liefhebbers: hier staan de source en een binary maar PAS OP: het gebruik is geheel op eigen risico 😛

One Response to “GPRS op mijn MDAIII”

  1. Steph says:

    Fijn dat het zo “makkelijk” was weer, niet waar? :S Maar wel stoer dat het je gelukt is!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.