PowerDNS en IPv6 (dual stack)

Omdat ik veel met IPv6 aan het spelen ben zullen er de komende tijd mogelijk meer artikelen verschijnen omtrent dit onderwerp.

Zo ook PowerDNS: voor ik leuk kon gaan spelen met IPv6 had ik een DNS server nodig voor frotmail.nl waarop ik AAAA records kon aanmaken. En eigenlijk ook graag met een native IPv6 adres zodat hij er helemaal klaar voor is.

Ron en ik hebben vervolgens beide een VPS afgenomen met native IPv6 en zijn daarop aan de slag gegaan. We hadden beide de voorkeur voor PowerDNS vanwege ervaringen uit het verleden. Echter voor we alles goed up & running hadden waren we aardig wat uurtjes verder.

PowerDNS is wat mij betreft een mooi voorbeeld van een product wat er klaar voor is, maar als de beheerders niet helemaal op de hoogte zijn van de technische details zoek je je helemaal lens wanneer het ‘weer’ niet werkt.

Het hele artikel is een lang verhaal en zal je niet interesseren tenzij je er mee aan de slag gaat, vandaar dat ik alleen een linkje plaats met mijn bevindingen.

Voor de geïnteresseerden: PowerDNS IPv6

Tags: ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.