UPC Drama

Ok, geen enkele internet provider is perfect, overal hoor je wel een keer wat slechte ervaringen maar ik was altijd goed te spreken over mijn provider UPC. Ik had de klantenservice weinig nodig; storingen zijn vervelend maar dat overkomt de besten. Technische klachten los ik vaak zelf wel op en als de oorzaak niet bij mij ligt is het vaak een groot probleem en lossen ze het vanzelf op.

Nu heb ik echter wel een probleem. Ik heb een Cisco router, om technische redenen wil ik deze gebruiken voor het delen van mijn internet verbinding. Ik heb een Docsis 2.0 modem met een 30 mbit aansluiting welke netjes in de zogenaamde bride modus kan. Voor Wifi heb ik een accesspoint en voor  router heb ik een heuse router.

UPC gaat nu echter met de docsis 3.0 (60 mbit en hoger) standaard modems met wifi en router uitleveren. Daar was ik niet zo blij mee want deze routers zijn zeer beperkt. Geen VPN, geen GRE (proto 47)  en geen IPv6 tunnels meer. Ik begrijp dat de meeste klanten hier geen last van hebben maar ik heb voor mijn hobby en werk deze vrijheid wel nodig.

Ik dacht dus: Geen 60 mbit voor deze jongen… Helaas.

UPC beweerd echter wel modems uit te kunnen leveren zonder router ‘U geeft bij uw bestelling gewoon aan dat u geen wifi wilt, dan komt alles in orde!’

Geen idee wat er dan in orde komt maar ik heb inmiddels 3 mediaboxen, 2 modems met wifi en mijn oude vertrouwde docsis 2.0 modem… Maar om nu te zeggen dat alles in orde is?

Voor ik de upgrade ging bestellen wilde ik zeker weten dat hetgene dat ik wil, kon. Per e-mail stelde ik toen op 9 februari de volgende vraag:

Geachte heer/mevrouw,

 Ik overweeg momenteel de overstap te maken
 van 30 naar 60 mbit en was benieuwd hoe dit
 technisch gerealiseerd kan worden.

 Ik heb nu een modem zonder ingebouwde router,
 is het mogelijk om dit ook bij 60 mbit te krijgen?
 Ik wil mijn eigen router blijven gebruiken en
 geen wifi of router in mijn modem hebben

 Met vriendelijke groet,

 Eric

Daarop kreeg ik vrij vlot als antwoord:

Beste meneer/mevrouw,

 Bedankt dat u contact heeft opgenomen met de
 klantenservice van UPC. Mijn naam is Carolien
 en ik neem uw vraag persoonlijk in behandeling.
 Ik begrijp dat deze gaat over het wijzigen van modem.

 Als u overstapt naar een 60 Mbps gaat u inderdaad een
 nieuw modem krijgen voor het intenet. Mijn advies is
 om dan de aanvraag via ons te laten doen, want wij
 geven dan aan dat u niet draadloos wilt internetten.
 Hierdoor krijgt u een Cisco modem waarop u uw eigen router kan plaatsen. 

 Ik heb geprobeerd om uw vraag zo goed en volledig mogelijk te beantwoorden.
 Heeft u behoefte aan meer (of andere) informatie,
 neem dan gerust opnieuw contact met ons op.

 Met vriendelijke groet,

 Carolien [achternaam maar even weggelaten]
 Klantenservice UPC

Dat klonk positief! Ik stuur dus gelijk bericht terug, bestellen die hap!

En toen werd het akelig stil… 15 februari besloot ik nogmaals te mailen, is mijn bestelling aangekomen? Daarop kreeg ik ongeveer een week later een telefoontje. Ze hadden mijn verzoek niet helemaal begrepen en ik werd wat tussen de technische afdeling en verkoop geschakeld. We kwamen er mondeling uit en ik zou een upgrade krijgen naar 60 mbit met cisco modem.

1 week later, de postbode aan de deur! Ik blij, tot ik zag dat er een wifi modem werd geleverd.

Gelijk in de telefoon geklommen en UPC duidelijk gemaakt dat er een foutje is gemaakt. Ze vertellen mij daarna doodleuk dat ze geen garantie kunnen geven welke modem wordt uitgeleverd en dat ze mij eigenlijk niet kunnen helpen. Gelukkig is de meneer van de servicedesk nog zo behulpzaam om toch na te vragen of er nog andere opties zijn. Hij komt met het voorstel alles terug te draaien en dan terug te bellen om het nogmaals te proberen.

Inmiddels is het 25 februari. Ik krijg weer een telefoontje van UPC dat ze het opnieuw gaan proberen, deze keer zouden ze duidelijk aangeven dat ik een modem wil ontvangen zonder wifi. Men gaf mij wederom de toezegging dat dit mogelijk was en alles komt in orde.

Helaas… Vandaag stond de postbode aan de deur met weer een wifi modem… Ik weet nu niet zo goed wat ik nog kan doen…

Tags:

One Response to “UPC Drama”

  1. Steph says:

    Dit soort situaties blijft altijd zo bizar he? :S

    Altijd zo vreemd dat een bedrijf totaal niet in staat blijkt invloed uit te oefenen op zijn eigen processen.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.