Nieuw speeltje: Pentax istDL2

Na een dagje zeeland met pasen zat er ineens zag ik dat er op verschillende foto’s steeds dezelfde vlekjes terugkwamen.

Naar de BCC en fotograaf geweest en de conclusie was: Stof op de sensor, reparatie kost meer als de camera waard is (ik heb er al meer problemen mee gehad).

Ik baalde stevig omdat het toestel nog geen 1,5 jaar oud was. Aan de andere kant was ik al langer aan het zoeken naar een ander toestel omdat ik de W5 niet echt meer vertrouwde na de vakantie naar Maleisi� vorig jaar (op vakantie mag je fototoestel niet stuk gaan 😉 ).

Goed op zoek naar een nieuwe dus, ik had in Las Vegas wat met het toestel van Staf gespeeld (Nikon D40) en het enige wat mij tegenhield was de prijs en formaat van zo’n DSLR toestel.

Uiteindelijk na veel zoeken @ internet tot de conclusie gekomen dat de functies die ik wil in een fototoestel niet echt gangbaar zijn bij de compact-camera’s en dat ik beter voor een instap DSLR toestel kon gaan. Het formaat moest ik dus maar voor lief nemen en de prijs… Tja een compact toestel wat ongeveer voldeed aan mijn eisen kostte ook 400 euro.

Zaterdag dus met de fiets naar Eindhoven om eens wat extra advies in te winnen over de goedkopere DSLR camera’s. Resultaat:

Pentax istDL2

Prachtig apparaat, 6MP, SD-geheugen, 4x AA of 2 lithium accu’s, 2.5 inch TFT scherm… nouja een hele waslijst

One Response to “Nieuw speeltje: Pentax istDL2”

  1. Steph says:

    Hmm, ziet er wel heel degelijk uit ja!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.