Hobby’s?!?

“Een mens kan maar een hobby hebben…”

“Een hobby mag geld kosten…”

“Tijd = geld…”

Maar wat nou als je teveel hobby’s hebt? Ik verdenk mijzelf van dit vergrijp 😉 Om even een situatie te schetsen:

 1. Prutsen met elektronica. Altijd al een hobby geweest maar nu weer actueel nu ik onderdelen besteld heb voor mijn DIY-Beamer. Oja en ik heb ook nog een microcontroller besteld waar ik mee kan gaan spelen
 2. Scripten/Programmeren. Voor de servers van TGPhosting en randactiveiten eromheen heb ik al behoorlijk wat programma’s en scripts gemaakt (voor wat “opensource” applicaties zie ook mijn public SVN repository)
 3. Fotografie, niet al te serieus maar met de aanschaf van mijn dSLR stop ik er aardig wat tijd in
 4. Modelvliegen
 5. Computeren (nouja dit is een beetje erg algemeen, die mag je wegdenken)

Zoals wellicht de meesten weten heb ik ook nog een vriendin, moet je ook zuinig op zijn en kost dus tijd 😉

Zo kost alles tijd… of is het dan geld? of beide? Nouja ik kom in ieder geval resources tekort om alles te doen waar ik zin in heb 😉

Aan de andere kant is het natuurlijk prima zo 😛 beter teveel leuke dingen te doen dan je moeten vervelen enzo… Eigenlijk moet ik gewoon niet zo zeuren dus… Waarom doe je het dan toch?… STFU 😉

4 Responses to “Hobby’s?!?”

 1. Herman says:

  Ik heb ook helemaal nergens tijd voor.. Heb dus maar weer WoW geinstalleerd om af en toe eens met hele andere dingen dan werk enzo bezig te zijn :), dan maak ik dus maar wat meer tijd om andere “onzinnige” dingen te gaan doen (gamen dus).

 2. Eric says:

  Ik ben een tijdje geleden ook aan het gamen geslagen, een tijdje Two Worlds gespeeld en Rayman Ravin Rabbids…

  Maar dat gaat bij mij snel vervelen en dan ga ik weer wat anders doen 😛

  Naast de hobby’s heb je dan ook nog werk enzo, op die manier blijft er zo weinig tijd over voor de zoveel leuke dingen 😉

  Edit: Dan scheelt het wel enorm dat ik geen pc’s meer ga fixen buiten werktijd, dat kostte echt gigantisch veel tijd 😛

 3. Jonas says:

  Lol ik heb hetzelfde voor. Ik ben bezig met fotografie, talen, web/software development, severbeheer, mac. Sinds kort ben ik nog eens gaan gamen, terug gaan sporten, lezen en films kijken… Ik heb ondertussen men htc tytn ii al verkocht… ik gebruik het niet. Ik heb al overwogen om mijn dslr op te geven, kost veel geld en ik sleur het ding nooit mee, maar de fotos zijn oh zo mooi en ik pruts graag op de pc met die fotos… Dilemma.
  Het komt er op neer dat ik me gewoon bezig houd met hetgene waar ik zin in heb. Meestal komt er van development niet veel meer in huis na de werkuren (omdat het men werk is). Ik zou ooit nog graag de piano leren bespelen 😛 En ik heb nog vanalles op men verlanglijstje staan. Ondertussen heb ik men spaanse les ook opgegeven, dat werd een beetje te veel van het goede.

 4. Eric says:

  hehe leuk om te zien dat ik niet de enige ben dan 😉

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.